Priehradu Domaša symbolicky odomkol vodník Fero

04.05.2013 Stropkov

Domaša (TASR) - Letnú turistickú sezónu dnes symbolicky otvorili na vodnej nádrži Domaša. Jej vody v stredisku Valkov odomkol čarovným kľúčikom vodník Fero.
Zábavný program sa začal ráno pri reštaurácii "U Rumpľa". Okrem volejbalového a nohejbalového turnaja pripravili organizátori aj rôzne súťaže pre deti i dospelých. V programe boli súťaže o najchutnejší guláš, bryndzové halušky, či zemiakové placky. Zábavu dopĺňal hudobný program.
Organizátor podujatia František Marcinčin verí, že počet návštevníkov v rekreačnom stredisku bude stále viac narastať.
Stredisko Valkov je v katastri obce Bžany, okres Stropkov. Na plážach, príjazdových komunikáciách i medzi chatami a ubytovacími zariadeniami je v posledných dvoch týždňoch pomerne veľký ruch. Majitelia rekreačných zariadení pripravujú objekty na sezónu a prebiehajú posledné úpravy. Pláže a cesty čistia ľudia zamestnaní v rámci malých obecných služieb.
"Už sme začali prvú kosbu, čistíme a pripravujeme stredisko na príchod návštevníkov. Verím, že v priebehu dvoch týždňov budeme mať súhlas aj z hygieny. Pokiaľ bude dobrý čas bude môcť naplno odštartovať sezónu. Verím, že vody bude dostatok a problémy, ktoré sme mali v poslednom čase sa už neobjavia," uviedol starosta obce Bžany Miroslav Fečko, ktorý taktiež dúfa, že tento rok turisti opäť zaplnia pláže na Domaši.
 

Vyberte región